De ce țigla metalică este o alegere populară pentru acoperișuri?

Țigla metalică reprezintă o alegere excelentă pentru acoperișuri, combinând estetica clasică a țiglei tradiționale cu avantajele robusteții metalului. Această soluție modernă se adaptează armonios la diverse stiluri arhitecturale, de la cele clasice până la cele contemporane.

Varietatea largă de modele și culori oferă flexibilitate în design, permițând țiglei metalice să completeze atât frumusețea unei construcții antice, cât și linia curată a unei clădiri moderne. Țigla metalică nu doar protejează eficient împotriva intemperiilor, ci și îmbogățește estetic orice tip de construcție, fiind o opțiune de înaltă calitate pentru acoperișuri.

De ce este atât de populară țigla metalică?

Țigla metalică, un element tot mai popular în construcții, reprezintă o soluție eficientă și durabilă pentru acoperișuri. Această opțiune de învelitoare se distinge prin compoziția sa unică și proprietățile avantajoase.

Fabricată din oțel galvanizat de înaltă calitate, țigla metalică beneficiază de un tratament special pentru a-i spori rezistența. Procesul de galvanizare asigură o protecție eficientă împotriva coroziunii, iar aplicarea de straturi suplimentare de zinc și poliester îmbunătățește durabilitatea și aspectul estetic. Stratul final de poliester nu doar protejează, dar și oferă o gamă variată de culori și texturi, permițând personalizarea acoperișului conform preferințelor.

Un alt aspect remarcabil al tiglei metalice este greutatea sa redusă. Comparativ cu țigla ceramică, care poate cântări între 35 și 65 kg/mp, țigla metalică este semnificativ mai ușoară.

Această caracteristică reduce necesitatea unei structuri de susținere robuste, permițând economii semnificative în procesul de construcție. Ușurința în manipulare și montare face din tigla metalică o alegere preferată de mulți constructori.

Montarea acoperișului din țiglă metalică

Montarea tiglei metalice reprezintă o soluție eficientă și rapidă pentru acoperișuri, datorită caracteristicilor sale unice. Această metodă se remarcă prin viteza sa de execuție. De exemplu, în doar o zi, este posibil să se monteze până la 100 de metri pătrați de țiglă metalică, ceea ce o face ideală pentru proiecte cu termene strânse.

Unul dintre avantajele majore ale tiglei metalice constă în flexibilitatea dimensiunilor sale standard. Acestea pot fi adaptate pentru a se potrivi cu orice lungime a șarpantei, facilitând astfel un montaj personalizat. Țigla metalică poate fi prelucrată chiar și în condiții de șantier, oferind un grad mare de versatilitate.

Pentru procesul de montaj, sunt necesare accesorii țiglă metalică, precum schele modulare, corzi de rezistență și scule specializate de tinichigerie. Țiglele se fixează eficient folosind șuruburi autofiletante, care se aplică pe o structură compusă din sipci și contrasipci de lemn. Această metodă nu numai că reduce semnificativ timpul de instalare, dar minimizează și costurile de manoperă, oferind o soluție economică și practică pentru acoperișuri durabile și estetice.

Întreținerea acoperișului metalic

Țigla metalică, un material inovator pentru acoperișuri, oferă o gamă largă de beneficii, datorită proprietăților sale distinctive. Unul dintre principalele avantaje este necesarul redus de întreținere.

Datorită suprafeței sale speciale, tiglele metalice previn acumularea de mușchi, licheni sau mucegai, fiind astfel un material ideal pentru zonele cu climă variabilă. Mizeria de pe suprafața tiglelor este îndepărtată eficient de ploaie, eliminând nevoia curățării frecvente.

Rezistența la factori de mediu este o altă caracteristică remarcabilă a tiglei metalice. Aceasta se comportă excelent în fața condițiilor meteorologice extreme, cum ar fi expunerea la razele soarelui, ploile abundente, înghețul sau grindina.

Această durabilitate se reflectă și în longevitatea produsului, cu o durată de viață ce poate atinge 60 de ani, în condițiile unui montaj adecvat. Interesant este că, deși țiglele își pot schimba ușor culoarea după aproximativ 30 de ani, majoritatea producătorilor oferă garanții care acoperă această perioadă.

Un alt aspect pozitiv al țiglei metalice este modul său de montare. Spre deosebire de țigla ceramică, care necesită numeroase îmbinări, aceste modele țigla metalică se montează cu mai puține conexiuni, reducând astfel riscul de infiltrații. Aceasta combinată cu evacuarea rapidă a precipitațiilor, minimizează șansele de coroziune sau deteriorare a materialului.

Țigla metalică Bilka, soluția potrivită pentru acoperișurile moderne

Gama variată de țiglă metalică Bilka oferă o mulțime de opțiuni, adaptabile oricăror preferințe și necesități specifice. Fie că vă orientați către țiglă metalică cu profil înalt de 30mm, ideală pentru un aspect robust, sau preferați o învelitoare cu profil plat, eficientă și estetică, Bilka are soluția potrivită.

Aceste țigle sunt fabricate din oțel zincat de înaltă calitate, având grosimi care variază între 0,40 mm și 0,60 mm și lungimi de la 500 mm la 7000 mm. Această varietate permite o personalizare detaliată a acoperișului, asigurându-se că fiecare proiect este unic. Pentru cei care preferă un aspect tradițional, țigla metalică clasică de la Bilka, cu o suprapunere tehnică de 150 mm, oferă aceeași calitate remarcabilă.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizării țiglei metalice Bilka este durabilitatea sa. Acoperișurile realizate cu aceste materiale au o durată de viață estimată la 60 de ani, ceea ce reprezintă un beneficiu semnificativ pe termen lung. În funcție de finisajul ales, Bilka oferă garanții de până la 30 de ani pentru caracteristicile de culoare și rezistență la coroziune, adăugând un plus de siguranță și încredere în produs.

Un alt aspect remarcabil al țiglei metalice Bilka este sistemul inovativ de îmbinare pe ambele laterale, care facilitează un montaj simplu și eficient. Aceasta nu doar că reduce timpul necesar instalării, dar și minimizează costurile aferente. Cu un astfel de acoperiș vă veți bucura de o casă perfect izolată și protejată împotriva intemperiilor, fără a fi necesar un efort semnificativ pentru întreținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *